Баскетболистките на Дунав Еконт се класираха за финала на турнира за Купата на България и ще се изправят срещу ЛукОйл Нефтохимик в битка за златото в сряда. Русенският тим разгроми Рилски спортист с 85:59 точки във втория полуфинал в новата Арена Самоков.

Още в първата част Дунав поведе с 15:4, а след 10 минути резултатът бе 21:13 точки. Авансът на баскетболистките водени от Стефан Стефанов нарасна до 23 точки, а след първото полувреме бе – 43:21 точки. Домакините от Рилски спортист изиграха по-добра трета четвъртина, но победата взеха състезателките на Дунав Еконт.

Най-резултатна за тима от Русе бе Даниела Петева, която вкара 17 точки, а Петя Джамбазка добави 16 за успеха на отбора си.

Агнеса Дойчинова реализира най-много за Рилски спортист – 23 точки и добави 7 борби, а Галина Станчева завърши с 10 точки в актива си.

Финалът на надпреварата за Купата на България по баскетбол при жените между ЛукОйл Нефтохимик и Дунав Еконт е в сряда от 18 часа, а утре от 15.30 часа Рилски спортист и Берое 2007 ще спорят за бронза.