Президентът на баскетболния Дунав Еконт Николай Падалски обяви, че женският състав ще се опита за участва в евротурнирите през следващия сезон, съобщава bulgarianbasket.com. Тимът ще кандидатства за място в надпреварата за Купата на ФИБА Европа.

Вчера момичетата на Стефан Стефанов загубиха полуфиналната серия в плейофите на първенството от Лукойл Нефтохимик, но показаха, че отборът е израснал сериозно само за един сезон в елита.

„Загубихме вчерашния мач още в първата четвърт, след това играхме добре и имахме шанс дори да спечелим,” заяви Падалски. „Вярвам, че нашият тим имаше потенциал да вземе поне една победа срещу този съперник. Сега шансовете ни срещу Стара Загора ще са 50/50 и ще се борим за бронзовите медали. Ако покажем играта си от мачовете срещу Лукойл, дори смятам, че ще сме фаворити.”

Босът на Дунав продължи: „Липсва ни само опит, но отборът вече е израснал от многото мачове, които изигра срещу тимове като ЦСКА и Лукойл Нефтохимик. През следващия сезон ще се опитаме да стигнем и по-далеч. Най-вероятно ще кандидатстваме за участие в турнира за Купата на ФИБА Европа. Ще привлечем още три наистина класни състезателки, които да ни помогнат в евротурнирите.”