БК Дунав Русе се разширява. Наред с основния представителен тим, покорил дамския баскетбол с 4 шампионски титли и 4 Купи на България през последните години, в клуба се влива и мъжкият Дунав 2007 Това съобщиха на нарочна пресконференция президентът Красимир Трифонов и членовете на клубната управа Иван Иванов, Димитър Димитров и зам.-кметът на Русе Свилен Иванов.

Така през новия сезон русенският баскетболен клуб ще има и мъжко направление. Тимът ще играе в „А“ група. Целта е, с осигуряването на необходимите финансови средства, през сезон 2015/2016 мъжкият Дунав да сглоби боеспособен отбор, с който да се бори за челни места в елита, както това правят дамите от Дунав 8806.

Росен Дунов, който също присъства на пресконференцията, става член на УС на БК Дунав. Той ще отговаря за мъжкото направление на клуба. Разширяването на Управителния съвет ще продължи. Русенският клуб ще има и кандидат за член на УС на Българската федерация по баскетбол.

"Регистрацията на мъжкия отбор ще бъде от името на БК Дунав. Такова беше решението, договорихме се и мисля, че това е една много голяма стъпка в развитието на русенския спорт", коментира Свилен Иванов.

Междувременно продължава и селекцията в шампионския състав на "сините феи". С отбора подписа 23-годишният гард Талия Мейбъри. Високата 167 см баскетболистка е играла 4 години в колежанския тим на университета в Тълса, а през сезона 2013/2014 се е състезавала в професионалния женски тим на Броде Бамберк от Германия. Както вече съобщихме, Дунав 8806 си осигури услугите и на центъра Латриша Лъвингс, а третата чужденка в тима за сезон 2014/2015 ще е Кристина Сантяго. "Калифорнийското злато" ще радва за трета поредна година русенската публика. В отбора остават още почти всички от шампионския състав - Зорница Костова, Радостина Димитрова, Жаклин Златанова, Маргарита Илиева, Виолина Кочева, Цветомира Шаренкапова, Деляна Коева, Радина Кордова.

Русенки започват своята подготовка на 1 септември, като в края на месеца ще се състои традиционният турнир „Русчукь“.