Дунав Еконт постигна втора победа срещу Черно море Одесос в четвъртфиналите от турнира за Купата на България. Русенският отбор надделя със 71:41 и с общо 2:0 победи и се класира за полуфиналите на турнира в Самоков следващата седмица.

Гостенките от Дунав показаха, че са по-класния тим още в първата част, когато допуснаха да им бъдат вкарани само шест коша. На практика мачът бе решен именно в тази част, след като авансът в края на частта беше 22 точки за русенките.

През втората част Дунав намали темпото, но независимо от това, отново гостенките перфектни в защита. Те постепенно увеличиха аванса си и в края на четвъртината водеха с 34 точки.

Домакините от Черно море играха много добре след почивката - атаките им бяха по-разнообразни и логично постигнаха равенство в третата част. И двата отбора обаче изиграха много слаба последна четвърт, спечелена от домакините. Това обаче не повлия на крайния изход на двубоя.

Най-резултатни за варненките бяха Стойкова с 14 точки и Милица Димитрова с 12, а за Дунав Петева и Джамбазка вкараха по 13 точки.