Предстои ни може би най-сериозния мач с най-стойностния отбор в "А" група на мъжкото баскетболно първенство. Това заяви треньорът на Дунав Николай Господинов по повод на предстоящата среща на русенския състав с тима на "Икономически университет" Варна.

Дунавци посрещат миналогодишния шампион в "А" група на 16 ноември, неделя, от 17 ч. в залата в квартал "Здравец". До момента ИУ е лидер във временното класиране със 100-процентов актив от 4 победи, а момчетата на Николай Господинов са трети - с 3 победи и 1 загуба.

"Отборът на "Икономически университет" Варна разполага с много стойностни млади играчи, които играят с двоен лиценз и за Черно море Порт. Сред тях са Станислав Цонков, Николай Стоянов, Денислав Вутев, Ангел Пейчинов, Ангел Нацкин. Като добавим към това и опитният сърбин с български паспорт Саша Топчов, класата на нашия съперник е ясна. Въпреки това, ние не се притесняваме. Имаме нужния респект, но не се плашим. Напротив, това ни мотивира допълнително, да покажем, че и ние имаме играчи и отбор, с който всеки противник трябва да се съобразява", коментира Господинов.

Той отчете, че към момента има проблеми с контузии в състава, част от които обаче се надява да отшумят до срещата в неделя. 
"След последния ни мач Георги Минков е с изкълчен глезен и не е тренирал през тази седмица. Лъчезар Радев също почива два дни, заради болки в коляното. За съжаление няма да можем да разчитаме на Георги Дангалаков, който ще отсъства поне два месеца, след като претърпя операция на сухожилие на ръката", каза още Господинов.

Въпреки травмата, Дангалаков е в Русе и оказва подкрепа на своите съотборници. "През следващата седмица ще ми махат шевовете, а 40 дни след операцията предстои да ми махнат една игла, която в момента държи пръста ми изправен. Едва след това ще започна тренировки. Иначе постоянно съм с отбора. В момента съм в Русе, а в неделя със сигурност ще подкрепям момчетата, макар и само от трибуните", сподели Дангалаков.

В тази връзка и Николай Господинов призова феновете да подкрепят отбора на "Дунав" във важния му мач с тима на "Икономически университет" Варна. "Русенската публика се е доказала като една от най-стойностните и най-баскетболните у нас. Тя е показвала неведнъж, че знае как да подкрепя своя отбор. Затова и каня всички фенове да застанат до нас в неделя и да подкрепят момчетата в този важен момент", заяви Господинов.