Дунав Еконт взе преднина във финалната серия от плейофите при жените след като победи драматично Лукойл Нефтохимик със 65:63, информира bulgarianbasket.com.

Анна Римпова отбеляза кош 14 секунди преди края, с който изведе Дунав Еконт напред с точка за 64:63. Тя бе и фаулирана, но не успя да вкара наказателния удар. Топката обаче попадна в ръцете на русенки, които разиграха преди отново Римпова да застане на линията за наказателни удари 7 секунди преди края. Тя успя в първия, а след като пропусна втория отново Дунав хвана отскочилата топка и не позволи на гостенките дори да извършат лично нарушение, с което времето изтече.

Лукойл Нефтохимик отбеляза само 8 точки в последната част, а голяма вина за това има и излизането за пет лични нарушения в 32-а минута на една от най-добрите състезателки на отбора в този мач – Наталия Топалова. Това се случи при резултат 48:55, с който всъщност стартира последната десетка.

Състезателките на Дунав Еконт изравниха набързо за 55:55 преди Шамика Скот да порази целта от зоната за 3 точки за 55:58. Четири поредни точки изведоха Дунав Еконт напред в резултата 59:58, но Лукойл Нефтохимик пък отговори от своя страна с мини серия от 5:0 за 59:63. Това бяха и последните им точки в срещата след като не вкараха до финалната сирена нито веднъж.

Вторият двубой в серията е отново в Русе, утре от 17.30 в зала „Дунав”. Следващите срещи – 3 и евентуално 4-та, ще се играят в Бургас. Ако има нужда от 5-и мач, той ще бъде отново в Русе. Играе се до 3 победи.