Дунав Русе е кандидат да приеме Финалната четворка на турнира за Купата на България по баскетбол за жени. Тимът е лидер във временното класиране в дамския ни баскетболен шампионат, а треньорът Георги Божков разкри, че клубът има желание да домакинства на финалния турнир за Купата на страната. Срокът за подаване на кандидатури за домакинство на надпреварата е до 17-ти януари. Финалната четворка на Купата при жените е на 11/12-ти февруари.

„В момента водим разговори с президента и главния мениджър на отбора. Имаме единомислие по това, че искаме да вземе турнира. Въпросът е, че ние трябва да се организираме в тези няколко дни със спонсори и фирми, които биха подпомогнали организацията. Това е много голямо мероприятие и става въпрос за доста пари, за да поемеш домакинството на Финалната четворка, става въпрос за пари. Ние имаме желанието и смятам, че ще направим всичко възможно, за да го спечелим”, коментира Георги Божков пред Гонг по повод желанието на клуба да приеме Финалната четворка.

„Смятам, че трудно някой преди плейофите би могъл да ни измести от първото място, въпреки че има доста мачове. Фаворити не искам да сме, въпреки че така се получиха нещата като класиране, но смятам, че всички отбори, които не са фаворити играят по-лесно и по-спокойно”, каза още Божков по повод развитието на родното първенство.