Отборите на Дунав 8806 и Монтана 2003 започват спора за бронзовите медали в женското ни баскетболно първенство с мач в зала „Младост” в Монтана от 18 часа довечера. Вторият сблъсък ще се играе в сряда в Русе от 18.30 часа, а евентуален трети двубой ще се играя на 15-ти, петък отново в Монтана. Двата състава загубиха полуфиналните си серии, съответно Дунав от ЛукОйл Нефтохимик и Монтана от Левски.

Финалът за титлата при баскетболистките пък стартира на 12-ти, вторник в Бургас. Първите две срещи между ЛукОйл Нефтохимик и Левски са на 12-ти и 13-ти април в зала „Бойчо Брънзов”, а третият мач и евентуално четвърти ще се играят на 16-ти и 17-ти април в зала „Универсиада” в София. Ако се стигне до пети двубой, той ще е в Бургас на 20-ти април.

Мъжкото ни баскетболно първенство продължава с два мача довечера. Участниците във Финалната четворка на Балканската лига Левски и Рилски спортист играят срещите си от 25-я кръг днес от 18 часа. Левски гостува на Ямбол, а Рилски спортист приема Черноморец в Самоков. Другите два мача от кръга са на 14-ти април: Евроинс Черно море-ЛукОйл Академик и Балкан – Спартак Плевен.