Дунав Еконт и ЛукОйл Нефтохимик започват битката за титлата в женското ни баскетболно първенство довечера от 18 часа. Първата среща между двата състава ще се играе в зала „Дунав” в Русе. Тимът воден от наставника Стефан Стефанов завърши като лидер в редовния сезон и има домакинско предимство, затова първите два двубоя са в Русе. Вторият мач е насрочен за утре също от 18 часа. Настоящият шампион Дунав отстрани след три срещи Берое 07 на Георги Божков, а баскетболистките на ЛукОйл Нефтохимик с Петко Маринов начело отстраниха носителя на Купата Монтана 2003 на полуфиналите.

В понеделник серията се мести в Бургас, където ще се играе третият мач от 18 часа в зала „Бойчо Брънзов”. Евентуални четвърти и пети двубой са насрочени за 19-ти май, вторник и 22-ри, петък.

Спорът за третото място също стартира довечера с мача между Монтана и Берое. Срещата е от 18 часа в зала „Младост” в Монтана. Реваншът е в събота от 18 часа в Стара Загора, а евентуален трети двубой ще се играе на 18-ти, понеделник отново в Монтана.