Дунав Еконт Експрес постигна своята 11-та победа в баскетболното първенство при жените, след като се наложи над Лукойл Нефтохимик с 83:73.

Мачът започна с по-резултатна игра на гостите, но в средата на първата четвърт Дунав Еконт преодоля напрежението и борбата стана оспорвана. Така първата четвърт завърши с 24:27. Чрез няколко успешни тройки и агресивна защита русенските баскетболистки в 5-тата минута на втората част поведоха с 18:5. Тоталното превъзходство на Дунав Еконт продължи. Особено ефективни от тройката бяха Петева и Костова. От гостите се отличиха с резултатност на Тисдейл и Айли. Втората четвърт завърши с 26:9; на полувремето - 50 : 36.

Третата четвърт бе с равностойна и бърза игра и завърши с 69:59. Даниела Петева от Дунав Еконт събираше овациите на публиката. В третата четвърт Дунав Еконт запази предимството си от около 10 точки. Три минути преди края на срещата Ануфриенка и Тистейл бяха дисквалифицирани.

Най-резултатни за Дунав бяха Петева с 23 точки и Костова със 17 точки. За Лукойл Нефтохимик Тисдейл отбеляза 29 точки, а Айли добави 18 точки.