Вицешампионът Дунав Еконт продължава да мачка по родните терени и записа пети пореден успех. През седмицата русенки записаха успех и в Европа, срещу Апоел Тел Авив, а днес са справиха и със съпротивата на Миньор в Перник. Резултатът 87-52 говори достатъчно за разликата между двата отбора в мача, съобщава bulgarianbasket.com.

Домакините от Миньор играха добре през първото полувреме и не позволиха на съперника си да поведе с много. Гостенките водеха през цялата първа част, но в края й бяха напред само с 5 точки. През втората част положението на терена бе същото. Дунав водеше, но с не повече от 9 точки преднина, а едва в края на частта преднината стана 10 точки, но Миньор все още се бе близо в резултата и с надежди за повече от почетна загуба.

Веднага след почивката Дунав показа кой е по-класният отбор. Третата част протече изцяло под диктовката на гостенките. Те я спечелиха с 34-14 и на практика решиха двубоя до 30-та минута. Така последните десет минути бяха само формалност и двата отбора не предложиха нищо интересно, а крайната разлика бе 35 точки.

Завърналата се от САЩ това лято Радослава Бъчварова изигра най-добрия си мач от началото на сезона и вкара най-много точки в мача - 22. Даниела Петева добави 15 точки, 9 борби и 6 асистенции, а Наталия Топалова вкара 13.

За Миньор с 19 точки се отличи Камелия Михалкова, а Ралица Василева вкара 16.

В четвъртък за Дунав предстои много тежък мач в турнира ФИБА Еврокъп. В Русе ще гостува руския Динамо Москва, като до момента и двата отбора имат по две победи и се очертава интересен сблъсък. Следващата неделя пък Дунав ще приеме и Берое 07 в женската НБЛ, докато Миньор ще гостува на Монтана 2003 още в сряда.