На 8 април, понеделник, от 18.30 часа в зала „Дунав“ ще се случи зрелищно спортно събитие. Благотворителен мач, който ще включва и футбол, и баскетбол, ще изиграят носителките на Купа България Дунав 8806 и футболистите от Дунав.

Шоуто ще включва 2 х 10 минути баскетбол, шутове от тройката за футболистите и шутове за гол от центъра за „сините феи“. Ще се изиграят и 15 минути футбол. Съдействие по организацията на мача оказаха ръководствата на двата клуба и община Русе в лицето на зам. кмета Свилен Иванов, и общинско предприятие "Спортни имоти".

Събитието се организира от фенклуб „Дунав завинаги“ в подкрепа на сина на интерконтиненталния шампион на Универсалната боксова организация (УБО) Алексей Рибчев. 10-месечният Томислав се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. След лекарска грешка при раждането, бебето е с увреждане на бъбреците. Малкият Томислав вече е в Мадрид и очаква да получи испанска здравна карта, която да облекчи лечението.

Благотворителната идея е посрещната с одобрение от ръководствата на баскетболния и футболния клуб, както и треньорите Георги Божков и Диян Божилов. Зрителите ще могат да наблюдават любопитния двубой без да заплащат билети за вход, но в самата зала ще има поставени урни за дарение.

Дунав 8806 ще се пробват във футбола

източник: Пресслужба Дунав 8806

„Призоваваме ви да посетите този благотворителен мач и заедно да напълним зала „Дунав" в името на тази кауза“, заявиха момчетата от „небесно синята“ агитка.

Самият Алексей Рибчев в понеделник ще бъде на състезание и няма да присъства в залата, но се надява повече русенци да подкрепят благотворителната кауза.