Днес в зала „Дунав“, се случи нетрадиционно събитие – беше отслужен водосвет за успешен нов сезон на Дунав 8806.

Отец Светослав от църквата „Св. Архангел Михаил“ благослови баскетболистките, старши-треньора Георги Божков, президента на клуба, Красимир Трифонов и Димитър Димитров, член на УС, като им пожела да са здрави, да имат късмет и да жънат победи през предстоящия сезон.

Водосветът се състоя броени дни преди началото на първенството и след като се изясни най-новото попълнение в отбора на дунавки – Маринела Агаларева.

За американките – Кристина Сантяго и Аманда Джонсън, церемонията беше непозната, но те с охота се включиха в нея и държаха своите свещички. След това, минаха заедно със съотборничките си, за да целунат кръста и да бъдат поръсени със светена вода от отец Светослав.

Дунав 8806 с водосвет за новия сезон

От клуба напомниха на своите фенове, че продажбата на абонаментни карти за сезона е в разгара си и всеки, който иска да се сдобие с място в залата за срещите от първенството, трябва да побърза, защото лимитираната серия от карти започва да се изчерпва. Цената е непокътната от миналата година - 80 лв., което ще позволи на повече привърженици на отбора да се възползват от предложението.

Дунав 8806 с водосвет за новия сезон