С какво свързвате името на Дуейн Мортън? Забивки? Отбора на Балкан? Вицешампионска титла през този сезон? Естествено, все неща, свързани с баскетбола. Е, сега вече можем да го свържем и с...музика!

Не е изненадващо, че става въпрос за рап музика. Крилото на балканци се подвизава освен на паркета, и пред микрофона, а първият му сингъл е вече факт. Парчето се казва „Saturday night insane” и освен Дуейн в него участват Теди Кацарова и Георги Василев, близък приятел на баскетболиста. Ето какво споделиха двамата пред bulgarianbasket.com относно песента:

Как се роди идеята за тази песен?

Георги: С Дуейн се запознахме случайно миналото лято и аз започнах да му помагам при индивидуалната му подготовка. Станахме добри приятели и прекарвахме доста време заедно. Аз се занимавам с музика отдавна и ми хрумна,че можем да направим песен. Така реших да го попитам и той се съгласи.

Дуейн, ти занимавал ли си се с музика преди?

Дуейн: Не, никога. Просто съм фен на рап, хип-хоп, джаз. Всичко, ако трябва да бъда честен. Никога не съм влизал в ролята на рап изпълнител и идеята ми се стори интересна. Човек трябва да пробва нови неща. Приятелят ми ме покани да участвам и аз се съгласих. Мисля, че е страхотно!

А как направихте самата песен? Чие дело са текстът и музиката?

Дуейн: Моята част от текста измислих сам, а останалото написа Георги.

Георги: Музиката пък е дело на мой съименник. Самата песен беше записана през декември в София – в студиото на Васил Стартера от X – Team.

А как така Теди Кацарова пее с вас?

Георги: Историята наистина е много весела. Бях в Пловдив по време на студентския празник и в дискотеката пееше Теди. Не се познавах с нея и просто така реших да отида и да я поканя да участва. И тя се съгласи! Даже ме насърчи да занеса песента в някое радио.

Дуейн: Теди е много лъчезарен, усмихнат и отворен към другите човек. Тя с радост направи песента с нас, защото обича да помага. В момента е много заета, иначе с удоволствие щеше да участва и в интервюто.

А какви са плановете ви за в бъдеще? Да очакваме ли нови изненади?

Георги: Да, разбира се. В момента готвим клип към песента и се надяваме на финансова подкрепа. Имаме и втора песен, която е почти готова. Остава само да се измисли текстът към музиката.

Дуейн: Новата ни песен ще е по-добра. Ще е за чувства, носталгия и т.н. Надяваме се, че ще се хареса!

Дуейн, какво ще пожелаеш на феновете си?

Дуейн: Надявам се да сте харесали моята и играта на отбора ми през този сезон. Пожелавам ви всичко най-хубаво и очаквайте по-добри и зрелищни неща от мен и Балкан. Защото и следващия сезон съм тук!