Българският национален отбор по баскетбол за девойки до 20 години претърпя трето поражение на Европейското първенство в София, съобщава bulgarianbasket.com. Момичетата на Тина Димитрова загубиха от Турция с 67:68 в много интересен и оспорван мач.

Срещата започна добре за българския състав, който натрупа преднина в първата четвърт. За съжаление момичетата не успяха да запазят аванса си и го пропиляха до края на първото полувреме. Благодарение на добрата си стрелба от далеч, отборът на Турция се върна в мача и напълно изравни играта след почивката. През третата и четвъртата част двубоят вървеше кош за кош, като нито един от двата отбора не успя да се откъсне напред в резултата.

Една грешка в самия край на срещата спря българките от спечелването на първа победа на шампионата в тази възраст. Отборът ни се нуждаеше от три точки, за да изравни, но тимът ни не съумя да играе за изстрел от тройката, а Екатерина Димитрова бе фаулирана и изпълни два точни наказателни удара, след което времето не бе достатъчно за обрат.

България към момента заема последното шесто място в група F.

Най-полезна за нашия отбор бе Жаклин Златанова с 25 точки, 11 борби и три асистенции. Екатерина Димитрова добави 11 точки и осем борби. И двете обаче не успяха да вкарат нито един изстрел от зоната за три точки и целият ни състав реализира едва шест тройки от 20 опита.

В мача се отличи най-много туркинята Бахар Каглар с 23 точки и 19 борби.

Утре България играе срещу Италия от 18.15 в зала Христо Ботев.