Тройка на Илия Станков в последната минута на продължението донесе победата на Спартак Плевен с 97:96 над Черно море в първата среща от турнира „Петър Майсторов” в Ямбол. В един мач, изпълнен с много обрати, двата тима стигнаха до петминутно продължение, след което определиха победителя. Плевенчани имаха аванс от няколко точки в края на редовното време, но пропуски от наказателната линия и успешни атаки на „моряците” докараха срещата до екстра период.

Крум Дойчинов изравни резултата за 88:88 в края на последната четвърт, а в оставащите 3.9 секунди плевенчани изведоха Илия Станков, но той не успя да вкара топката в коша на съперника и така се стигна до продължението.

В него, както и в редовното време, имаше приливи и отливи от страна на двата тима и водачеството в мача бе сменяно на няколко пъти. Първо варненци излязоха отново напред чрез Дойчинов за 88:91, но две тройки на Цветослав Острев и Веско Георгиев обърнаха резултата до 94:91. Васил Кьосев намали до 94:93, а след него и капитанът на Черно море Симеон Ценов отбеляза тройка за 94:96 за Черно море. С този резултат се влезе в последната минута на продължението, а още в първите секунди Станков отбеляза от тройката за 97:96. Двата тима си размениха по една несполучлива атака, но накрая варненци хванаха топката и имаха 15 секунди за последно нападение. Те не сполучиха в стрелбата, а Хрисимир Димитров овладя борбата, след което времето свърши.

Най-полезен за успеха бе Илия Станков с 23 точки, пет откраднати топки и четири борби. 16 точки и пет асистенции добави Александър Дяковски, а Цветослав Острев вкара 14. Хриси Димитров отново бе на ниво с 13 точки, осем асистенции, пет борби и още толкова откраднати топки.

За Черно море Симеон Ценов реализира 23 точки, плюс седем борби. Ерик Уеб се отчете с дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби, а с 15 точки и шест борби завърши Васил Кьосев.