Силистренският клуб Доростол ще издигне кандидатурата на Михаил Михов за президент на българската федерация по баскетбол. Екс-босът на Черно море вчера не разкри кой клуб точно ще го издигне за кандидат на Общото събрание на 17-ти април. Кметът на Силистра и патрон на клуба Иво Андонов,който е бивш баскетболист днес декларира, че застава зад кандидатурата на Михов, подкрепата си за бирения магнат дава и президентът на Доростол Пенчо Ковачев.

Любопитният детайл в кариерата на кандидат-президента е, че именно в родната Силистра е направил първите си стъпки в баскетбола.

“Смятам, че е редно да тръгна към поста президент на баскетболната централа именно от там, където съм направил първите си стъпки в баскетбола. Край Дунава заобичах този спорт и е нормално да получа подкрепата от родния си град. В това има и друг важен момент – в моята програма е заложено много на работата с малките общини за развитието на баскетбола. Радвам се, че все повече хора виждат смисъл в това и подкрепят идеите ми”, коментира Михаил Михов.