Сблъсъкът между американците Донта Смит и Ед МакКантс в конкурса за забивки по време на Мача на звездите ще един от най-атрактивните моменти от шоуто в зала „Универсиада”. С тях обаче ще мерят сили още Роб Престън от Левски, Тревър Харви от ЦСКА, Димитър Хорозов, който е победител от 2004-та година и младият Живко Стоянов от ЛукОйл Академик.

Всеки участник в конкурса ще има право на три опита, като ще се зачита най-високата оценка на журито. Двамата с най-висока оценка ще се срещнат на финала, където ще забиват по два пъти.

В конкурса за стрелба от тройката се очаква жестока конкуренция между Тодор Стойков, Ристе Стефанов, Хрисимир Димитров, Йордан Бозов, Димитър Ангелов, Станислав Славейков, настоящия първенец Тони Дечев и 17-годишния Божидар Аврамов от Черно море.

Баскетболистите ще стрелят от 5 позиции по 3 пъти. Всеки кош носи точка, последната топка е цветна и носи 2 точки. Двамата записали най-висок резултат ще отидат на финал, а там ще стрелят от 5 позиции по два пъти.


„Леката ръка” на мажоретките и късметът на някой от запалянковците в залата в неделя може да му донесе 10 хиляди лева. Момичетата от балет “Фиоре” ще хвърлят три топки към трибуните. Уловилите ги фенове ще вземат топките като подарък, а един от тримата след жребий ще получи правото да хвърля от центъра към коша. Щастливецът ще има право на два незачетени опита и един, който да се зачита и ако отбележи от тази позиция, наградата е въпросните 10 хиляди лева.