Отборът от НБА Атланта Хоукс ще поеме лечението на крилото на Лукойл Академик Донта Смит, съобщи bulgarianbasket.com. Американецът заминава за родината си и ще се възстановява там. Смит се е свързал с бившия си клуб Атланта и оттам са обявили, че ще направят всичко възможно той да се оправи колкото се може по-скоро.

Баскетболистът на Академик получи контузията по време на мача от петия кръг на Купа УЛЕБ срещу френския По Ортез, игран в сряда. След прегледа в петък стана ясно, че Донта има разкъсване на латералния мускул на десния крак. Очакванията са Смит да бъде извън строя в следващите месец и половина, като така ще пропусне оставащите срещи на тима от група Н на турнира за Купа УЛЕБ.

Под въпрос за мача на Лукойл идния вторник срещу АСК Рига също така е и Ненад Чанак. Добрите новини са, че капитанът на „студентите” Тодор Стойков е в добро състояние и дори игра в срещата с Балкан Ботевград в петък. В този мач за първи път от дълго време насам участие взе и младият плеймейкър Димитър Филипов. Той е напълно възстановен от травма в бедрото, получена при гостуването на Лукойл Академик на АСК Рига на 5 ноември.

От Лукойл Академик обмислят вариант до привлекат евентуален заместник на Смит, докато той се завърне на терена догодина.