Един от любимците на „сините” фенове през настоящия сезон – баскетболистът Доналд Коул получи наградата за №1 за месец март в Националната лига. Крилото на Левски, все по-известен с прякора си Дончо, придобит в Македония, получи приза, връчван за втори път от BulgarianBasket.com и Пресклуб България.

„Много благодаря за наградата, тя отразява както моя труд, така и този на моите съотборници,” заяви словоохотливият играч след награждаването. „В началото на сезона си поставихме за цел да спечелим и трите състезания, в които участваме. Вече взехме Купата на България, сега се готвим за следващата – в Балканската лига. Трябва да постигнем всичките си цели.”

За разлика от силния месец март за Левски, април стартира с две поредни загуби в НБЛ. „Не мисля, че сме емоционално изтощени, просто изиграхме много мачове,” призна Коул. „Не започнахме добре април, но нашата цел е да го завършим добре.”

Само преди два дни „сините” отстъпиха от Черно море, а следващия вторник срещат същия съперник и на полуфинал в Балканската лига. Според Коул обаче, от това може да се извлекат и ползи. „Не беше добре, че загубихме, но позитивното е, че можем да си направим изводите навреме. Гледаме напред,” отбеляза той.

Шансовете Левски да играе финал в Балканската лига с бившия отбор на Доналд Фени Индъстрис са много големи, а Коул сподели, че с удоволствие би излязъл срещу македонците. „Ще е хубаво да играем с Фени. Но нашата цел е да спечелим, така че няма значение кой ще ни е съперник. Определено обаче ще е плюс за мен да играем срещу Фени,” каза един от топ реализаторите на Левски.

Доналд Коул призна, че е мислил за това дали ще остане в България и през следващия сезон, но не се е задълбочавал по въпроса. „Неща да изпълним целите си, и след като приключи сезонът, ще мисля повече,” завърши Коул.