Американецът Доналд Коул, известен и с прякора си „Дончо Колев”, който спечели конкурса за забивки от тазгодишния Мач на звездите в родния баскетбол, коментира пред Гонг, че се е получило чудесно шоу, а за него самия мачът е бил много специален.

„Всичко е заради феновете. Радват ме усмивките по лицата на децата наоколо. За мен беше специално. Обичам да играя за децата и правя това, което обичам”, сподели баскетболистът на Левски.


- Как дойде идеята за тази последна забивка с мотоциклета?

- Ами това си е номер. Пазех го за края и знаех, че с него ще спечеля конкурса, така че казах на момчето – хайде, вкарай мотора и ще спечелим това за Левски.

- Как беше конкуренцията?

- Ами отлична. Обичам да играя с тези момчета. Вече две години съм тук и знам, че всички са добри момчета. Обичам България. А и беше супер да играя с момчетата, които по принцип са ни съперници.

- Идват плейофите, не те ли беше малко страх да скочиш толкова високо?

- Не, не е необходимо. Тити ми намигна да не прекалявам, но като дойде време за мотора го погледнах и той каза: Ок, ок! Така, че всичко беше наред. Прекарахме чудесно. Определено беше приятно преживяване. Готови сме за плейофите, тази вечер ще се забавляваме и утре сме пак на линия за работа.

- Левски по принцип има тежки моменти в Ямбол, но днес всички бяха много приятелски настроени.

- Ами, всъщност за първи път като съм в Ямбол, към мен има овации, така че определено това беше специално за мен и много ми хареса.