Плеймейкърът на Лукойл Академик Доминик Джеймс е основна движеща сила в състава на шампионите този сезон. Без него, „студентите” претърпяха една от много редките си загуби изобщо – у дома от руския Спартак Санкт Петербург в ЕвроЧалъндж. Сега обаче Лукойл има шанс за реванш, при гостуването си в Русия, във вторник. Мачът е важен и за първото място в група I и определящ за шансовете на българския тим да го заеме.

Възстановен от травмата в рамото си, Доминик Джеймс отново изглежда на 100% и го показва във всеки мач на Академик. Ето какво сподели той за Гонг преди отпътуването на Лукойл за Санкт Петербург.

Чувствам се наистина добре, смятам, че имаме добри шансове да победим там. Първият мач, който играхме помежду си, беше много равностоен. Аз бях контузен тогава, затова очаквам с нетърпение този двубой сега. Мисля, че и съотборниците ми също го очакват така, просто трябва да сме концентрирани, да си помагаме, и имаме добър шанс.

Колко трудно ще бъде да гостувате в Русия?

Не знам как ще е там, в Русия. Предполагам, че имат доста фенове, те са добър отбор. Знаем, че ще е трудно, но определено вярваме, че можем да победим.

Сам каза, беше контузен в първия мач, как видя тогава нещата извън терена?

Пропуснахме доста възможности. Ние определено сме по-бързият отбор, затова трябва да използваме бързи атаки. И със сигурност трябва да играем добре в защита. Ако успеем да направим тези две неща заедно, мисля, че ще имаме още по-сериозни шансове да победим.

Възстанови се доста бързо, как се чувстваш сега?

Чувствам се страхотно. Разбира се, тези контузии в рамото изискват повече време, за пълно възстановяване. Но свършихме добра работа във възстановяването, починах си, и сега съм добре.

Как оценяваш шансовете на Лукойл да завърши на първо място?

Предполагам, че са 50%. Ако спечелим, мисля, че трябва да победим с осем точки, ще е трудно, но мисля, че за нас няма непосилни неща.

Имате двама нови играчи, успя ли вече да се сработиш с тях?

О, те са моите момчета, приятели сме. Разбира се, защото са от САЩ, но ние всъщност се познаваме от по-рано, преди да дойдем тук. Те са наистина добри. Те определено помагат на отбора, Грийн може да бележи, а Мак има сериозно присъствие в защита, играе твърдо. Мисля, че отборът ги харесва.

Беше ли добре, че играхте контрола с националния отбор по време на паузата?

Да, беше забавно. Често играем в българското първенство срещу тези момчета, но ще ни е от полза, че успяхме да изиграем този мач преди да се изправим срещу Спартак.