Лукойл Академик излиза във втори мач от Еврочалъндж в естонския град Тарту с цел да спечели срещу местния Тарту Рок. Един от основните играчи на българския тим е американския гард Доминик Джеймс. Той се съгласи да даде за Дарик радио и Gong.bg интервю преди двубоя и да сподели какви са очакванията му от срещата с естонците.

„Да.Готови сме за двубоя, категоричен е Доменик. Концентрирани сме. Тренираме добре, което доведе до първите няколко победи в българското първенство и до първата ни победа в турнира.Да, определено мисля, че отборът е готов.”

След като Лукойл победи в първия си мач Бенфика, а Тарту Рок загуби в Швейцария от Лугано, дали Доминик и съотборниците му имат вече представа от предстоящия им съперник?

„Да, получихме необходимата информация от разузнаването им, сподели Джеймс.Имахме възможност снощи да се запознаем с тях. Впечатленията ми са, че не са много добри състезатели индивидуално, но играят много добре като отбор.Имат много добра колективна игра. Трябва да обърнем внимание на подробностите в играта, на детайлите.Да обърнем внимание на информацията, която имаме за тях и мисля, че всичко ще е наред.”

Очаква се естонския тим да бъде подкрепен от пълна зала с техни фенове. Дали това може да притесни Доминик и останалите от българския тим?

„Не може да сме притеснени от пълна зала, категоричен е Доменик. Трябва да разберете, че от колежанският баскетбол съм свикнал да играя пред публика от 20000 душе, вероятно не толкова луди, колкото европейските фенове, но все пак съм свикнал да играя пред нажежена атмосфера и пред много зрители.”

Дали Лукойл е готов да спечели първото място в група С на Еврочалъндж и докъдеп може, според Джеймс, да стигне отбора? „Определено мисля, че сме готови да спечелим първото място в групата, категоричен е Доминик Джеймс.Трябва да играем мач за мач. Да се подготвяме мач за мач и да не гледаме твърде напред. Тогава ще попаднем в добра ситуация.”

С играта си Доминик показва, че изпитва удоволствие да играе баскетбол. Дали е удоволствие за него да го прави в България и в Лукойл Академик?

„Обичам да играя и определено изпитвам удоволствие, разкрива Джеймс.Имам страхотен отбор и страхотни съотборници. Мениджмънтът на отбора е добър, феновете също са добри. Определено се чувствам по- добре от миналата година, от предходната година, тъй като в случая съм в ситуация, в която печеля и определено винаги е по- добре да си в отбор, който печели.”