Титулярният плеймейкър на Лукойл Академик Доминик Джеймс се намира в отлично настроение преди първия мач срещу Кърка Ново место от четвъртфиналите на ЕвроЧалъндж. Гардът е убеден, че тимът му има всички шансове за успех, и класиране за Финалната четворка на турнира.

„Вълнувам се. Това е Топ 8. Направихме отлична подготовка, добри тренировки, играхме добре в последния си шампионатен мач в България, така че, мисля, че сме готови,” сподели Джеймс за Гонг. Ето какво още каза той преди сблъсъка с Кърка:

Спечелихте финала за Купата по един вълнуващ начин, това помага ли, или не?

- Определено е от полза. Когато ти предстои важен мач, определено не ти се иска да губиш преди това. Самочувствието също е добро, но също така сме и подготвени много добре, концентрирани сме максимално. Спечелихме Купата и сега сме в подем.

Какво знаеш за съперника, нашата информация е, че титулярният им плеймейкър е контузен?

- Неприятно е за тях, но те все пак си остават добър отбор. Щом са в Топ 8, значи има причина за това. Може би нямат най-талантливите играчи, но все пак си остават добър отбор.

Как би определил шансовете на Лукойл да вземе победа като гост?

- Мисля, че са доста добри. Разбира се, в мачовете се случва всичко, 50/50 – или печелиш, или губиш. Но аз вярвам в отбора си, треньорският щаб също свърши чудесна работа досега, така че ще видим какво ще стане.

Има ли значение, че се играе на плейофен принцип, до две победи от три мача, а не в два мача, на реванш?

- Не гледам така на нещата. Всеки мач е важен. Трябва да играем в Словения, но ние цял сезон играем на принципа – да гледаме само следващия мач, така че… Готови сме.

Купата на България само първият трофей за Лукойл ли ще бъде този сезон?

- Надявам се! Това е първото, което си казахме, след като я спечелихме. В съблекалнята си казахме точно това – добра работа, това е само първият, продължаваме към следващия. Нямаме търпение да видим какво ще се случи.