Домакините от БУБА баскетбол започнаха с победа участието си в ІV международен турнир за момчета до 12 г. БУБА къп, който се провежда в столичната зала „Христо Ботев”.

Възпитаниците на треньорката Емилия Кръстева, родени 2000 г., победиха в първи мач от надпреварата македонския Плеймейкър Киндер със 70-47, съобщава Viasport.bg. 

Резултатът бе открит от Борислав Младенов, който е пълно копие на легендарния си баща Георги Младенов. Бившият национал не бе сред родителите, дошли да наблюдават двубоите в залата, тъй като води заниманията на Берое (Стара Загора). 

Въпреки по-ниския си ръст, гостите успяха да поведат в началото на двубоя и да поддържат преднина от 2-4 т. Първата част завърши при резултат 16-14 в тяхна полза. Във втората петица на БУБА обаче много добре се включи Андрей Петков, който обираше всички неточни пасове на съперника и допринесе за това отборът му да излезе напред в резултата. 

Камен Петков скоростно разпределяше играта на своите, успешни пробиви направиха и Калоян Радев, и Петко Стойчев. Така в средата на втората четвърт момчетата на Емилия Кръстева вече водеха с 10 т. разлика - 31-21. Всеотдайно в защита игра Емил Петров, а двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 36-25 за българския тим.

През втората част БУБА заигра с по-дълги пасове и бързо изнасяне на топката. Това измори съперника им, а разликата в полза на домакините на моменти стигна 29 т. 
След смяна на българския топ реализатор Андрей Петков авансът на БУБА леко спадна, но в крайна сметка мачът завърши с победа за нашия тим със 70-47.

„Потеглихме много лошо и трудно в мача. Момчетата се сработват в движение. Това обаче не е чудно, защото не сме играли контроли, а някои от децата се присъединиха преди 3 дни. Надявам се обаче да влезем в ритъм по време на другите двубои”, сподели треньорката на победителите Емилия Кръстева. 

В първия ден от турнира ще се изиграят и мачовете: Фока Крагуевац (Сър) – Рилски спортист и Дан Дачан (Рум) – Левски.