„Марин Докузовски, бивш треньор на националния отбор на Македония и досегашен наставник на българския ЛукОйл Академик вчера е имал среща с Щерю Наков, който е първият човек във „Фершпед” – компанията спонсор на Работнички Скопие и е изразил готовност да води тима в Адриатическата лига следващия сезон”, разкрива вестник „Време” информация от близки до Докузовски източници.

Договорът на македонеца Докузовски с ЛукОйл Академик, както и на повечето играчи на „студентите”, изтече с края на сезона в България, а специалистът, който водеше Работнички до момента – Йорданчо Давидков официално подаде оставка.

Изданието „Време” продължава: „Слуховете, както от България, така и от Македония говорят, че Докузовски вече няма да води ЛукОйл Академик и, че бързо търси нов ангажимент. Желанието му е да се върне в Рабтнички, където в миналото спечели пет шампионски титли, но и се раздели безславно с клуба преди края на сезон 2003/2004 след катастрофално поражение от „вечния съперник” МЗТ Скопие.

Според добре информираните познавачи на ситуацията в македонския баскетбол, евентуално завръщане на Докузовски начело на Работнички е възможно заради добрите отношения на боса на „Комерсиална банка” Хари Костов с Наков, а е публична тайна и дългогодишното приятелство на Костов и Докузовски. Също така евентуалното назначаване на Докузовски за старши треньор на тима от Скопие се свързва с осъществяването на проекта наречен „Работнички в Адриатическата лига” и то със съдействието на „Комерсиална банка”.

Това завръщане става още по-реално след официалното съобщение за оставката на досегашния наставник на Работнички Йорданчо Давидков.

„За сега е ясно само, че Давидков подаде оставка като треньор на отбора. Ще бъдете информирани своевременно за новостите”, е краткият коментар на спортният директор на Работнички Горан Костовски пред вестник „Време”.

Другите местни издания също отделят внимание на промяната на треньорския пост на отбора от Скопие. Пред „Македонски спорт” Костовски казва: „Рано е да се говори кой ще замени Давидков, но от днес започваме работа по намирането на нов наставник, като първо ще се търси качествен специалист от нашата страна.”