Старши треньорът на баскетболния ЛукОйл Академик Марин Докузовски си пожела успешен старт на тима в турнира Еврокъп. Шампионите посрещат в сряда от 18.00 часа белгийския Шарлероа. „Едно е вътрешното първенство, защото там имате въможност дори да паднете някои мач, но първенството се решава през май месец, но тук е съвсем различно, защото всеки мач е много важен. Не трябва да се допускат непредвидени загуби. Но отборите са много равностойни и няма да е изненада да се победи в къщи или пък да се загуби”, коментира Марин Докузовски след вечерната тренировка на състава в зала „Универсиада” и продължи:

„Очаква ни много труден мач. Мисля, че предимството на гостите е, че имат по-силно първенство. Те нямат какво да губят тук, а ние трябва да бием на всяка цена. Наистина записахме три победи във вътрешното първенство, но утре ще е много по-различно. Трябва да сме на 100% готови за този мач и да играем с голяма концентрация. Както видяхте сами на мача с Левски, вече вървим във възходяща линия. Очаква и утре да играем добре. Засега всички играчи са ОК и всички ще дадат максимума от себе си, за да запишем първа победа.”

За съперника македонският специалист сподели: „Шарлероа играе много бързо и агресивно в защита. Добре ги разузнахме. Това е един отбор, който играе модерен баскетбол. Играта им много зависи от Дерик Алън, който миналата година беше в АЛБА Берлин. Изключителен играч в подкошието. Също на Мат Уолш, който беше в Каха Лаборал. Има сериозни качества и е играч, който е труден за опазване. Надявам се, че утре ще направим всичко възможно да ги спрем тях двамата. Ако направим това, половината работа сме я свършили. Гледах последния им двубой. Мисля, че подходиха малко по-различно, отколкото в другите си мачове. Опитаха се нещо ново да направят и затова мисля, че не им вървеше. От друга страна съперникът им използва много добре това. Мисля, че резултатът не е реален на играта, но случват се такива неща. Съвсем друго него е утрешният мач.”

За шансовете в групата, Марин Докузовски коментира: „Реално, ако гледаме на нещата на хартия Будучност, ние и Шарлероа ще се борим за второто място, защото Билбао е големият фаворит и има много добър отбор. Мисля, че нашите три отбора ще се борят за второто място и надявам се това да сме ние.”