„Винаги, когато се играе с Левски има интрига. За мен този мач не е чак толкова важен за крайното класиране. Има още много да се играе, а накрая всичко се решава през май месец. Нищо не е фатално, но винаги като се играе срещу Левски има голяма интрига и е нормално всеки да иска да бие”, заяви пред Дарик радио и Гонг старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски. Левски посреща „студентите” в събота от 15.30 часа в зала „Универсиада” в пореден мач от родното първенство. Марин Докузовски няма да може да разчита на възстановяващите се от травми Тодор Стойков и Божидар Аврамов, но останалите състезатели са на линия.

„Всеки в България очаква този мач с нетърпение. Вече казах, че ние тренираме с осем човека и имаме осем човека за мача утре. Тежко ще ни е, но очаква всички да дадат най-доброто от себе си, защото в годината са няколко такива мачове. На Левски сигурно ще му е по-леко сега в сравнение с първия мач, защото ние сме без трима състезатели, и Абукар го няма, и Стойков, и Аврамов. Все пак мисля, че сме достатъчно силни и ако си оставим сърцата на терена, не сме без шансове за този мач”, каза още македонският специалист.

Марин Докузовски коментира още, че за нови попълнения или евентуални промени в състава думата има ръководството на клуба. „Не мога да кажа нищо. Трябва да говорите с ръководството какво предстои. Аз мога да кажа, че сега тренирам с тези, които са ми на терена.”

Колкото до коментарите около поста му на старши треньор в ЛукОйл Академик и дали има доверието на ръководството, Докузовски отговори: „Вижте сега, аз, когато дойдох в ЛукОйл, мен ме извика Валентин Златев. Дойдох лично по негово желание и въобще не съм притеснен за това, дали ще бъде сменен или не, защото нашата работа, като треньори е такава, че може и след победа да те сменят, и след загуба също. Значи, докогато има желание Валентин Златев да съм тук в отбора, аз ще бъда.”

По повод сръбския гард, който се очаква да се присъедини в неделя към отбора Марин Докузовски сподели: „Боян Попович е много известно име, което има голям опит в международен план. Играч, който мисля, че ще ни помогне много и в това, че ние имаме малко играчи. Имаме контузени и тренираме вече един месец с по-малък състав. В един нормален отбор се тренира с 12 човека. Трудно е да се тренира така и тактиката също. Очаквам вече от следващата седмица да се присъединят и Стойков, и Божо Аврамов. Сега като дойде и новото попълнение Попович мисля, че ще стане по-леко за работа. Според мен той е очаквал отбор от Евролигата и мисля, че това е причината да няма отбор досега този сезон. Искал е по-добър отбор. Знам какъв играч е той и мисля, че тогава, когато ще е най-нужно за Купата и в плейофите ще е в най-доброто си състояние.”