Името на македонския треньор Марин Докузовски бе сред най-коментираните в баскетболните среди от началото на седмицата. Както бившият наставник на българския шампион Лукойл Академик обяви той подписа договор с Работнички Скопие с амбицията да възроди шампионската традиция в клуба. „Вече направих първа тренировка с играчите, които имат контракти с тима. Сега правим селекцията, търсим таланти и сега съм зает с тези неща. Наистина трябва много да се работи с младите”, заяви Докузовски от Скопие.

 

-         Работнички загуби титлата в Македония. Как се коментира завръщането ви във вашата родина?

-         Работнички наистина загуби позиции и много деца не искаха да бъдат тук, а сега много млади играчи искат да се върнат и аз имам избор. Това ме прави щастлив. Имат ми доверие и моето положение е много добро тук.

 

-         Последните два дни пък вашето напускане бе много коментирано в България. Разбрахте ли какви са вариантите, които се спрягат за ваш наследник начело на Лукойл Академик?

-         Не знам точно какво се коментира в България. Имах много работа, но мисля, че Лукойл скоро трябва да вземе решение.

 

-         Три години работихте в Лукойл Академик. Познавате добре ситуацията при студентите и като цяло в България. Какво според вас би било добре за Лукойл? Да заложи пак на чужденец или на българин?

-         От опита, който имам и работата ми преди с Тити, ние бяхме много добър тандем. Той най-добре познава баскетбола там и има най-много опит в УЛЕБ, може да помогне на Лукойл. Познава чуждия баскетбол и използва тази година да се развие като треньор. Мисля, че той сега е готов и трябва да му се да шанс.

 

-         Това като че ли е доказателство, че оставате в добри отношения?

-         Тити ме познава добре като човек от по-рано и аз него. Работихме добре две години заедно и наистина мисля, че се е развил и отиде доста напред. Говорили сме си много за тези неща напоследък и сме споделяли доста. Това, което малко му е липсвало преди, сега го има и може да даде много на Лукойл. Просто има неща, в които Тити е много голям.