Старши треньорът на шампионите от ЛукОйл Академик Марин Докузовски заяви, че е реално на финала на турнира за Купата на България в Самоков да се срещнат фаворитите. „Студентите” минаха безпроблемно през съперника си на четвъртфиналите Спартак Плевен, а на полуфиналите довечера ще се изправят срещу Ямбол от 19 часа. В първия полуфинал играят Левски и Евроинс Черно море, който отстрани домакините от Рилски спортист.

„Не съм гледал мача на Ямбол, но сме ги разузнали добре и знаем какво могат и какво не могат. ЛукОйл е фаворит. В четвъртфиналите мачът ни бе по-лесен, отколкото очаквахме, защото нямаха висок център и по-леко им вкарвахме точки в подкошието. Двубоят се реши още в началото. Мисля, че на полуфиналите ще стане по-равностоен мач, но ЛукОйл е отборът, който трябва да побеждава. Всичко друго не е нормално, като не победи ЛукОйл”, заяви македонският специалист.

„Не съм изненадан от Черно море. Те играят много добре, правилен баскетбол, много се стараят. Имат отлична защита и са много добре в нападение. Вървят напред и мисля, че заслужено се класираха за Топ 4”, сподели още Марин Докузовски, а на въпрос, дали ще има още изненади в турнира според него, треньорът отговори:

„Купата е винаги много интересно състезание, защото има изненади. Ако говорим реално и Левски, и ние сме фаворити, но един мач е - всичко се случва. Но мисля, че е реално да очаквате финал Левски - ЛукОйл.”