Наставникът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски сподели след категоричния успех над Левски, че отборът му заслужено е победил, а вече ще се съсредоточи изцяло върху първата среща в турнира Еврокъп, следващата сряда в зала „Универсиада” срещу белгийския Шарлероа.

„Мисля, че днес играхме с хъс и желание. Видя се, че този мач, в който паднахме в „Универсиада” ни се отрази положително. Имаме мач в сряда, който е може би много по-важен от този. Надявам се, че всички ще дадат всичко от себе си, за да бием. Бяхме много добри в защита през първото полувреме. Мисля, че заслужено бихме. Новите знаят, че в българското първенство трябва да са най-мотивирани на мача с Левски. Те са тук за Европа и за мачовете с Левски. Не искам да обиждам другите, но те знаят за какво става въпрос”, коментира Марин Докузовски и продължи:

„В сряда ни чака по-труден мач, но този беше от полза за нас. Бихме, а и видяхме докъде сме стигнали. Исках на всички да дам игрово време. Трябва всички да знаят, че трябва да са на 100%, за да заслужат шанса си. Със сигурност искам да играят повече българи, но е нормално да искам всички да са в час. Разликата няма значение. Днес играхме добре в защита и бяхме по-добри. Ние бяхме по-мотивирани и мисля, че заслужено бихме. От това, което видях мисля, че сме в по-добро състояние от началото на сезона, но Европа си е Европа. По-трудно ще е с Шарлероа, но ние се готвим за това. За всеки отбор домакинството значи много, но ние сме професионалисти и играем само за победа.”