Финалният турнир за Купата на младежка лига "Дерби" стартира във Варна утре. Срещите ще се проведат в зала „Конгресна" в ДКС, където отборите ще имат възможност и да тренират. Участие в турнира ще вземат отборите на Черно море Е.ОН, Лукойл Академик, Рилски спортист и Левски. В 16 часа утре играят Лукойл и Рилски спортист, а от 18 часа е двубоят между Черно море Е.ОН и Левски.

На 9-и април в 10 часа е срещата за 3-4 място, а финалът е предвиден за 12 часа. Официалното закриване на турнира е в 14,15. Входът е свободен.

Предвидени са 10 индивидуални награди, сред които най-добър реализатор, най-добър борец под коша, асистент, MVP, най-добър треньор, най-добър съдия и др. Призовете ще са осигурени, както от спонсора на лигата, така и от Е.ОН. Съдиите са от Варна, Бургас, Добрич, Генерал Тошево. Турнирът ще бъде наблюдаван от Георги Глушков, който е мениджър "Развитие" в БФБ.

Варненският Черно море Е.ОН се представи най-добре в лигата в сравнение с останалите, като записа 19 победи и само 1 загуба. Неуспехът бе срещу Лукойл у дома.
„Малко съм притеснен преди старта на финалния турнир, тъй като не сме имали много време да се готвим заедно. Александър Янев и Васил Кьосев играят и се готвят и с мъжкия отбор, а много от останалите момчета бяха ангажирани и с националната гарнитура", коментира треньорът на Черно море Е.ОН Петко Делев.