Динамо Москва победи у дома Лукойл Академик със 103:77 (25:21, 55:41, 86:59) и елиминира студентите от Купа УЛЕБ, след успех на руснаците и в първия мач с 89:75.

Домакините поведоха от самото начало на двубоя и не позволиха на баскетболистите на Лукойл да мислят за класиране на четвъртфиналите, след загубата с 14 точки разлика в София.

В течение на двубоя Динамо увеличаваше преднината си, а Светислав Пешич използва всичките си 12 състезатели, като само Дмитри Домани се задържа на паркета за повече от 21 минути.

Не такова обаче бе положението в тима на Академик, където Уили Дийн и Ристе Стефанов играха почти без смяна, подкрепяни от Тодор Стойков, Перо Антич и Харис Муйезинович.

Хенри Домеркант вкара 25 точки за победителите, а Травис Хансен добави 23

Уили Дийн бе най-резултатен за Академик с 24 точки, а Ристе Стефанов остана 16, като вкара четири тройки от шестте си опита от далечна дистанция, а също така хвана седем борби и открадна три топки.

Това бе последен мач с екипа на Лукойл за картотекирания единствено за Купа УЛЕБ Харис Муйезинович, който се отчете с 15 точки и пет борби за 23 минути на площадката.

„Благодаря на нашия отбор. Целта в УЛЕБ е постигната. Важно е да се направят изводи. Ще се опитаме догодина да играем по-добре”, коментира в края на мача спортният директор на българския шампион Сашо Везенков пред БНТ.