Треньорът Даниел Димитров ще изведе баскетболистите на Черно море във финала срещу ЛукОйл Академик, след като варненци отстраниха Левски след пет мача на полуфиналите.

„Както видяхте в последните секунди се смени няколко пъти водачеството. Щастлив съм и благодаря на играчите, че продължиха да вярват и когато Левски водеше. Изиграхме последните минути със самочувствие, направихме няколко защити. Накрая, както можеше да спечелим, така и можеше да загубим. Съжалявам, че Левски по такъв начин отпада, но се радвам за нашия успех. Казах на момчетата, че не трябва да спираме да вярваме и трябва да сме по-спокойни. Радвам се, че успяхме да влезем от мач на мач в добър ритъм. Направихме доста индивидуални грешки, които в такъв мач много тежат. Така е трябвало да се случи.

Съжалявам за колегата Тити Папазов, съжалявам, че развалихме годишнината на Левски. Щастлив съм много, че сме на финал и че има такива хора около мен като Асен Христов, Симеов Варчев и Ташев. Благорадя и на играчите. Сега ЛукОйл трябва да мислят, те са в ролята на изявен фаворит. От тук нататък, каквото и да се случи при нас няма напрежение. Всички ни бяха отписали, че финалът е между Левски и ЛукОйл и може би това е жегнало играчите. Бях сигурен, че Янев ще даде резултат, защото получава достатъчно игрово време. Показа характер”, заяви наставникът Даниел Димитров.