Поставяме ново начало на баскетболния Спартак Плевен, който ще бъде не аутсайдер, а конкурентен на останалите отбори, заяви старши треньорът на тима Александър Дяковски.

Той припомни, че миналогодишният състав се е разпаднал по неприятни причини, свързани с липсата на достатъчно финансиране, въпреки че повечето от състезателите са имали голямото желание да продължат в Плевен.

Приятелски турнир в Плевен събира Спартак, Левски, Черно море и Академик Пд

Новото началото на отбора ще бъде с по-скромен бюджет от миналогодишния и ще разчитаме главно на млади български момчета, в които виждам перспектива, каза Дяковски. За две години мисля, че доказах, че имам точна преценка за състезателите, допълни той. От предишния отбор са останали само Герасим Николов, който ще бъде капитан на новия тим и Константин Коев - състезател с опит, който ще го предава на по-младите състезатели.

Треньорът посочи, че в състава засега ще има двама чужденци - Даворин Кунтич - позиция гард, сърбин с унгарски паспорт и Седрик Боуен - позиция тежко крило, американец.

Максимално ще се утвърждава идеята тимът да бъде с талантливи български момчета. Въпреки че вероятно ни считат за аутсайдери, ние ще бъдем максимално конкурентни на всички отбори с тези 10-11 момчета, които са привлечени, заяви Дяковски.

Идеята е да играем различен баскетбол, с по-нисък състав, но той да играе по-бързо, по-динамично, да бъде по-резултатен и да предлага интересни мачове за публиката, каза той.

Вероятно всички отбори ни броят за аутсайдери, но ние ще покажем с подкрепата на публиката, че това не е вярно, защото имаме един непримирим дух, заяви Дяковски.

Той се надява бизнесът в Плевен също да подкрепи клуба. /БТА