Националният ни тим за жени до 20 години записа две загуби по време на подготовката си за Евро 2007 в унгарския град Шопрон. След първото поражение с 48:58 точки от отбора на домакините до 21-годишна възраст, националките паднаха и във втората контрола от същия съперник с 51:98.

Старши треньорът на представителния ни тим Тина Димитрова бе много разочарована от втората среща и каза, че този път унгарките са ни надиграли тотално, за разлика от първия мач, когато Димитрова похвали играта на нашите в защита, въпреки вирусната инфекция, която тормози някои момичета.

„Играха много агресивно в защита, буквално ни изнесоха от терена. Повечето от нашите момичета не показаха характер и съвсем заслужено ни биха с такава разлика”, заяви Тина Димитрова пред bulgarianbasket.com.

Съставът на Унгария под 21 години се готви за Световно първенство за тази възраст в Москва. „Вярно е, че те играха на ръба на грубостта и бяха толерирани от съдиите, но и ние направихме много грешки.”

Контузия в рамото получи гардът Екатерина Димитрова, която напусна двубоя в 12-тата минута, но въпреки първоначалната уплаха, че травмата е сериозна се установи, че баскетболистката ще се възстанови в кратък срок.

Отборът на Тина Димитрова тренира днес и утре по два пъти, а в София се връща в понеделник и същия ден тимът ни заминава за Истанбул. Там ще се проведе силен международен турнир заедно с Турция, Германия и Русия.