Испанският треньор на националния отбор по баскетбол за жени до 20 години Хосе Ернандес вярва, че състезателките му показват сериозен напредък преди старта на Евробаскет в тази възраст, което ще се проведе в Полша. Официалният сайт на ФИБА-Европа припомня, че сънародникът на Ернандес – Хосе Мария Бусета – води дамския А отбор на България.

В контролите до момента девойките записаха три загуби в Германия, но след това в Самоков се наложиха на два пъти над Израел. „Подобряваме представянето си с всеки мач,” сподели Ернандес пред fibaeurope.com. „Това ме радва. Работим много здраво, и вярвам, че ще се справим добре. Един от проблемите е физическата издръжливост, но съм убеден, че в Гдиня (Полша) ще имаме възможност да играем цял мач на 100%.”

Сайтът на европейската централа представя накратко силните страни на България, като за звезда на тима е определена Стефка Митева, а като реализаторки са отличени Даниела Петева, Сара Маринова, Христина Иванова и Тонка Тенчева.

България има контроли с Румъния на 3 и 4 юли, а Европейското стартира на 9 юли. Родните девойки започват срещу Сърбия, а в групата са още Италия и Черна гора.