Девет отбора са подали заявка за участие в новия сезон на женското баскетболно първенство на България. Те са представили в БФБ официална заявка за участие, подписана и подпечатана от лице, което има право да представлява клуба, както и са внесли по банков път депозит за участие в размер на 3000 лева, предава BulgarianBasket.com.

Това са Берое 07 (Стара Загора), Дунав Еконт (Русе), Лукойл Нефтохимик (Бургас), Миньор (Перник), Монтана 2003, НСА Делта, Рилски спортист (Самоков), Славия и Тони 7 (Сливен). От миналогодишните отбори няма да участват в първенството тимовете на Раковски Севлиево и Черно море Одесос, а новият участник ще бъде Миньор Перник.

Отборите ще играят два кръга на разменено гостуване, а самият шампионат се предвижда да стартира на 25 октомври. Програмата ще стане ясна във втората половина на септември, когато ще се тегли и жребият за новото първенство.

Втора женска група няма да има, а се предвижда създаването на девическа група по подобие на младежката. Първите 8 отбора в крайното класиране ще играят в плейофите на шампионата.