"Мачът в неделя срещу Балкан за първенството е различен от полуфиналната среща от турнира за Купата на България. Имахме премеждия на полуфинала за Купата с Александър Йевджич и в неделя ние играем за него срещу Балкан". Това каза преди срещата от 22-рия кръг на редовния сезон на НБЛ между Черно море порт Варна и Балкан наставникът на варненския тим Денислав Коцев.

Александър Йевджич се контузи секунди преди края на полуфинала срещу Балкан след нарушение на Иван Лилов. "Отборът и ръководството преживяхме много тежко контузията, независимо от класирането ни за финала на турнира", припомни Коцев.

"В мачовете срещу Балкан винаги има голям заряд и голямо напрежение. В тези мачове може да се получи всичко, тъй като отборите са равностойни. Балкан има много силен треньор. В тези мачове всичко е въпрос може би и на малко късмет. Причината за трите победи през сезона срещу Балкан е, че срещу тях, Левски и Рилски спортист винаги играем много концентрирано", каза още Коцев.

За неочакваната загуба на Черно море порт Варна в предишния кръг като гост на Берое Коцев коментира, че според него отборът не е бил готов за война. "Имахме лоша концентрация, което доведе до невероятно нисък процент на стрелба от далечно разстояние. Това доведе до загубата. Надявам се момчетата да са си взели поука от тази неприятна среща предвид, че идват много по-важни мачове напред", каза Коцев.

Според него най-вероятно домакинските срещи на Черно море порт Варна ще се окажат решаващи за крайното класиране на отбора в редовния сезон на НБЛ. "Трябва да се стремим да ги спечелим всички", категоричен бе той. "Готвим се сериозно за тези срещу срещу преки съперници за второто място и само на игрището ще се види дали сме готови за тях", обясни Коцев.

"Каня варненската публика в залата за мача с Балкан, защото ние имаме нужда от нейната подкрепа. Очаквам огромна подкрепа от феновете", каза още треньорът.

Мачът между Черно море порт Варна и Балкан е в неделя от 18 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.