Един от новите играчи на баскетболния шампион Балкан Денг Адел иска да помогне на тима да продължава да печели.

Гардът Пол Джаксън и крилото Денг Адел вече са картотекирани и се очаква да дебютират в събота, когато Балкан гостува на лидера Рилски спортист в Самоков.

"Радостен съм, че съм тук. Честно казано, не знаех много за отбора, но проучих къде се намираме в класирането. Чух и доста добри отзиви за организацията на клуба. Сами виждате - треньорът е тук и тренира с нас отрано. Такива неща ме карат да работя още по-здраво и да ставам още по-добър. Затова мисля, че това е правилното място за мен", каза денг в кратко интервю за Телевизия Ботевград.

"Отборът е страхотен. Има много талантливи играчи. Моята задача тук е да намеря начин да помагам на тима да продължава да печели. Мога да играя на няколко позиции, комбинативен съм и се надявам да изпълня своята цел", добави той.

26-годишният Пол Джаксън даде първото си интервю за клубния сайт.

"Щастлив съм да съм тук. Знам, че Балкан е спечелил шампионската титла миналия сезон. Развълнувам съм, че имам възможността да съм част от клуба и от цялостната организация и да допринеса за предстоящите успехи. Искам да спечелим титлата както миналия сезон. Дошъл съм, за да побеждаваме. Освен това искам и да върнем Купата в Ботевград. Не искам да губя, искам да остана тук", заяви Джаксън.

"За първи път съм в България. Изненадам съм. Все още се аклиматизирам, тъй като е от другата страна на океана. Но е хубаво, харесва ми", добави американецът.