Звездата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро подкрепи националния мъжки баскетболен отбор на Италия преди мача с българите довечера в Торино. Тази вечер в този италиански град освен баскетболната среща на двете национални формации ще се играе и срещата от шампионската лига между съставите на Ювентус и руския Зенит.

Италия и България започват точно в 21.00 часа в зала Пала Руфини в Торино, а футболът в града стартира с 45 минути по-късно на легендарния стадион „Деле Алпи”, съобщава bulgarianbasket.com.

Вчера баскетболната „Скуадра адзура” направи среща с всички футболисти на Ювентус, а двама от най-добрите Дел Пиеро и Павел Недвед позираха пред фотографите за снимка с баскетболистите. Специален баскетболен екип с номер 10 на националния отбор получи Дел Пиеро, който им пожела успех срещу българите.

Шансовете на Италия пък за директно класиране на Евробаскет 2009 още от тези квалификации са минимални дори и да ни бият в сряда вечер. По всяка вероятност италианците ще разчитат на допълнителната квалификация следващото лято, когато шест отбора ще спорят за едно място. Тя се очертава да бъде доста трудна, тъй като в нея участие ще вземат доста силни отбори, а от тях ще се класира само един.