Развръзката по скандала с баскетболния национал Калоян Иванов се отлага за утре, след като днес единият от близнаците Иванови чинно изчака селекционера Пини Гершон в зала „Универсиада”, но очакваният разговор между двамата не се състоя.

Другият близнак – Деян Иванов обаче бе убеден от треньори и съотборници, и облече екипа за тренировка буквално минути преди Гершон и кондиционният специалист Ави Ковалски да бъдат докарани в залата директно от летището от генералния мениджър Росен Барчовски.

Доста време преди обявения начален час 21:00 националите започнаха да се събират пред зала „Универсиада”. Там бяха и провинилите се близнаци Иванови, макар и не по екип. Двамата обаче влязоха в съоръжението заедно със съотборниците си. Медиите очаквано не бяха допуснати до тренировката, тъй като от баскетболната федерация и треньорският щаб пожелаха играчите да се готвят при закрити врати след двата дни почивка, които получиха.

Все пак, най-вероятно в резултат на последвалите разговори с наставниците, мениджърът на родната централа Георги Глушков, както и между самите баскетболисти - Деян Иванов, който не е ваден от състава, остана на заниманието.

Калоян изчака Гершон, но колкото да стане ясно, че няма да тренира с останалите, а извинението му и окончателното решение на Пини се отлагат, след което близнакът си тръгна от залата.