Българският национал Деян Иванов снощи подписа с хърватския Сплит, гръмна местният интернет сайт kosarka.hr. Договорът е за две години, а Деян ще стане вторият българин след Филип Виденов, който е обличал екипа на клуба.

„Иванов е висок 205 сантиметра, а най-добро описание да него ни даде треньорът на „жълтите” Пикси Суботич”, пишат в хърватската медия.

„Деян е българската версия на нашия Андрия Стипанович. Играе с огромна енергия, помага на съотборниците си и е доста рационален”, казва Суботич.

Деян Иванов игра в Испания миналия сезон, където ще продължи да се състезава неговият брат близнак Калоян Иванов, който има договор с Менорка. В последните дни усилено се коментираше интерес от страна на българския шампион ЛукОйл Академик към Деян Иванов, но очевидно той е избрал известния хърватски тим – КК Сплит.

Сплит играе в Адриатическата лига, където миналата година завърши на последното, 14-то място. След края на сезона, доста от играчите на хърватския тим напуснаха и сега се гради нов отбор.