Националът Деян Иванов заслужи приза за Баскетболист Номер 1 на 2008-ма година след силните си изяви в представителния ни мъжки състав в битката за Евро 2009 и в клубния му тим Задар. „Не предполагах, че ще има такава анкета тази година. Много бях изненадан. За мен това е голямо признание. Всяка награда за Най-добър е признание за това, което си постигнал, а не защото си красив или забавен. Предполагам, че представянето ми в националния е основната причина. Не знам доколко следят представянето ми в чужбина и предполагам, че е заради националния тим. Тази награда без класирането ни за Евро 2009, би означавалa много по-малко”, сподели близнакът Иванов от Хърватия.

„Когато бях в Левски си мислех, че щом Любо Минчев е печелил само веднъж тази награда, то на мен и брат ми ще ни е много трудно и сега, когато това се случва ми е много приятно”, заяви още Деян.

Баскетболистът коментира представянето на тима му Задар и конфликта му с агитката на отбора. „В Адриатическата лига допуснахме много неприятна загуба от Загреб и има възможност да останем извън Финалната четворка. Все пак имаме шансове, защото Цибона и Хемофарм имат тежка програма. Колкото до конфликта с феновете, малко неприятно беше, че никой не ми се обади. Не съм показвал неприлични жестове. Искаха извинение от мен, но аз отказах, защото не съм направил такова нещо. Влязохме в полемики, но целият отбор ме защити. Да, ние играем всяка вечер заради тях, за да ги радваме, но феновете не могат да казват кой ще е треньор или кой да играе”, каза Деян Иванов за Гонг.