Деян и Калоян Иванови изглежда ще сложат край на кариерите си. Две от емблематичните фигури за българския баскетбол през този век ще окачат кецовете по-рано от предвиденото. Причината - оказва се, че в Левски Лукойл няма да разчитат повече на тях.

Юношите на Черно море имаха договори със сините и за този сезон, като на два пъти ясно заявиха пред "Тема спорт", че имат желание да изпълнят контрактите си и през следващото лято да сложат край.

33-годишните бивши капитани на националния ни отбор бяха амбицирани да приключат кариерите си като шампиони на България. Нещо, което така и не съумяха да постигнат, и по всичко личи, че няма да сбъднат мечтите си.

Близнаците са имали среща с ръководството на вицешампионите, на която им е било съобщено, че от клуба възнамеряват да поемат по друг път и те не влизат в сметките за новия сезон. Двете страни са постигнали споразумение да бъде изплатена неустойка заради развалянето на договора, като на този етап сумата остава тайна.

Константин Папазов вече изведе част от баскетболистите на Левски Лукойл на първа тренировка в понеделник. Сред присъстващите ги нямаше именно Деян и Калоян Иванови. Първият игра в общо 51 мача за сините през миналия сезон.

В тях той постигна средно по 13,8 точки, 5,9 борби и 2,5 асистенции за 25,8 минути и коефициент 15. Вторият се включи в 50 срещи и записа по 11,7 точки, 6 борби и 2,8 асистенции за 24,9 минути и коефициент 13,3.

Предвид раздялата с близнаците, то изглежда сините ще имат още работа по селекцията на тима. Вчера те обявиха шестото си ново попълнение - американеца Джайлс Смит.