“Трябва или да имаме търпение или кардинално да вземаме решение. Ще решим това в близките дни. Ние след пет дни имаме мач, не можем да ги освободим всички и да играем с юношите”, коментира наставникът на Лукойл Академик Тони Дечев по повод бъдещето на някои състезатели на тима след спечелването на Суперкупата на България.

“Мачът не се разви според сценария, който съм очаквал. Мислех, че първото полувреме ще бъде по-тежко, а в него играхме добре, с много висока успеваемост”, заяви още Тони Дечев.

“През второто полувреме се получиха няколко пропуска, няколко грешки, загубихме и борбата и отборът ни изпадна в ситуация, в която го наблюдавахте преди няколко дни – настъпва една паника, една неувереност в играчите”, добави старши треньорът на шампионите.

Людмил Хаджисотиров - Удо

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Старши треньорът на носителя на Купата на България Рилски спортист Людмил Хаджисотиров – Удо пък коментира след двубоя за Суперкупата:

“Искам да поздравя моите момчета за борбеността и характера, които показаха през второто полувреме. За да се върнат в мача след такава разлика, показаха и характер, и сърце, и добър баскетбол. Една тройка с табло до голяма степен реши мача.”

“Благодаря на хората от Самоков, които дойдоха в София и създадоха страхотна атмосфера в залата. Те са истински и с всяка година стават все по-добри”, добави наставникът на Рилски спортист.