Деца от пет пловдивски училища ще гледат безплатно мача на Академик Бултекс 99 срещу Рилски спортист от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига в събота от 18 часа в Колодрума.

Ръководството на пловдивския тим е провело разговори с директорите на учебните заведения, които са се ангажирали да сформират групи от желаещи да гледат двубоя. Целта е колкото може повече ученици да се запалят по баскетбола.

Става въпрос за училищата "Яне Сандански", "Константин Величков", "Драган Манчов", "Димитър Талев" и "Софроний Врачански", в които от години Академик Бултекс 99 е сформирал групи от деца, трениращи баскетбол. От поканата могат да се възползват не само те, но и техни връстници и приятели, които проявяват интерес към спорта с оранжевата топка.

На следващия домакински мач на представителния тим ще бъдат поканени ученици от други училища, в които клубът поддържа групи.

Ръководството на Академик Бултекс 99 използва случая отново да призове и студенти от пловдивски ВУЗ-ове да посетят двубоя с Рилски спортист, като за сформирани групи от минимум 20 човека ще бъдат направени отстъпки в цените на билетите. /БТА