Трансферният пазар у нас набра сериозна скорост, а преминаванията от един в друг отбор не спират. Бившият национален състезател Георги Давидов, който само преди няколко дни бе освободен от Рилски спортист, вече е част от Балкан Ботевград. Късно снощи, след като си тръгна от Самоков, Давидов се е разбрал с президента на клуба Иван Гавалюгов и тази сутрин вече направи тренировка с новия си отбор.

Бившият състезател на ЦСКА и Лукойл Академик, който три пъти е шампион със студентите, се завърна през лятото в България след една година в чужбина. Миналия сезон той започна в Андрезийо Бутеон в четвърта френска дивизия, а след това се премести в Лозана Баскет в елитната швейцарска лига. За 6 мача той записа средни показатели от 8.3 точки и 4.7 борби.

Надеждите на Рилски спортист бяха той да помогне с опита си в подкошието, но крилото не можа да разгърне себе си по една или друга причина. Общо до момента с екипа на Рилски спортист Давидов изигра 29 срещи, от които 5 като титуляр. Неговото постижение в тях е 8.5 точки и 4.6 борби за 20.6 минути игра. В Националната баскетболна лига показателите му са под общите – 14 мача, 6.1 точки, 4.1 борби и коефициент 6.9 за 18.0 минути средно в тях.

Очаква се крилото да бъде картотекиран в близките дни в БФБ и да дебютира с екипа на Балкан още в събота, когато гостуват във Варна на Черно море.