Очарован от треньорския семинар, който се провежда днес в Самоков остана един от най-добрите ни специалисти Дарин Великов. Наставникът на Спартак Плевен изслуша първия лектор – сръбския треньор Светислав Пешич и преди да се върне обратно в залата заедно с останалите си колеги заяви:

„Завърши първият лектор г-н Пешич, който изнесе страхотна лекция 3 часа и половина. Изключително съм доволен. Предстои лекцията на Пини Гершон. От последните 10-15 години това са най-качествените семинари, на които съм присъствал.”

Националният ни селекционер Гершон пък за втори път ще сподели опита си с българските треньори, които имат желание за научат нещо от трикратния шампион на Европа с Макаби Тел Авив.

Дарин Великов коментира и жребия на неговия Спартак в турнира Еврочалъндж Къп.

„Колкото времето минава, повече се убеждавам, че това е един силен тим. Сред хитовете е в турското първенство. Клубът е основан скоро, но с големи финансови възможности. В голям подем са и това им е първо участие в евротурнирите. Тази година съперникът ни е много по-класен от гръцкия тим, с който играхме миналата година. Ние имаме нашите шансове”, каза наставникът на плевенчани.

Великов разкри още: „Търсим двама централни нападатели. Пред трансфер сме на единия от тях, почти сме финализирали сделката. При всички положения ще имаме двама центрове чужденци, но не бързаме с втория.”