Старши треньорът на Спартак Плевен Дарин Великов бе особено доволен от факта, че днес двама нови състезатели парафираха с клуба.

„Много съм щастлив, че успяхме да привлечем тези двама състезатели. За Роб няма нужда от представяне, той вече е доказал своите качества в нашето първенство. Имахме нужда от привличането на добър висок баскетболист и мисля, че случихме с Фуад Мемчич,” заяви Великов за BulgarianBasket.com.

Ще търсите ли нови баскетболисти или ще се задоволите с тези, които имате в момента?

„На този етап смятам, че селекцията е приключена. Привлякохме 4 състезатели на различни постове, такива от които имахме нужда. Доволен съм много от селекцията, костваше ни много усилия и днес всичко завърши с официалното подписване на двамата чужденци. Освен тях много се радвам, че в отбора ще бъдат и Владимир Маринов и Веселин Георгиев, които познавам много добре и за които смятам, че ще се впишат много добре в схемата на игра. Нашата цел бе да привлечем млади и перспективни български състезатели. За разлика от миналата година този път заложихме на качеството, а не на количесзтвото.”

Кога стартира подготовката на отбора?

„Започваме следващия понеделник, 11-ти август. Събираме се в 18.00 часа за първа тренировка. Първоначално ще бъдем в Плевен, а след това заминаваме на двуседмичен лагер на Боровец от 27 август до 10 септември. След него ще изиграме 7-8 контроли преди началото на новото първенство на 30 септември.”

Какви са амбициите за следващия сезон?

„Амбициите на всички отбори са да гонят медали в първенството, но аз мога само да кажа едно нещо със сигурност – този наш отбор ще играе много по-добър баскетбол от миналата година.”